Podobne wpisy
Światowy Dzień Żywności
16 października na całym świecie obchodzony jest Światowy Dzień Żywności 🍌🍎🥝🫑 (ang. World Food Day). Jego celem jest pogłębianie świadomości opinii publicznej na temat globalnych problemów żywnościowych i wzmocnienie poczucia solidarności w walce z głodem i niedożywieniem. Obchody tego dnia w naszej szkole składały się z dwóch części: teoretycznej👩🎓 i praktycznej👨🍳. Uczniowie klasy 7 A przygotowali prezentacje na temat niemarnowania żywności…
Konkurs „Dlaczego warto się szczepić?”
21 września rozstrzygnięto szkolny konkurs plastyczny🎨 p.t.: „Dlaczego warto się szczepić?” zorganizowany w ramach obchodów TYGODNIA DLA CHORÓB ZAKAŹNYCH. Spośród dostarczonych plakatów wyłoniono zwycięskie prace. Autorami zwycięskich prac🤝👏 są: Maja Szczygielska Amelia Rybińska Zuzanna Heda Uczennice otrzymały pamiątkowe dyplomy i nagrody🎁 Autorkom prac serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!! Organizatorzy: Marta Gaik-Kasprzyk Joanna Celuch Małgorzata…
Klub Młodego Programisty
Dołącz do warsztatów programowania online! Chcesz nauczyć się podstaw programowania i przy tym dobrze się bawić? Dołącz do Klubu Młodego Programisty online! Bezpłatne warsztaty odbywają się w dwóch grupach wiekowych w każdy poniedziałek. Zapraszamy do udziału! Jak dołączyć do zajęć? Aby rozpocząć przygodę z programowaniem wystarczy komputer lub telefon z dostępem do internetu. Zajęcia odbywają…
Smoki z PSP21 trzecią drużyną w kraju!
Uczniowie naszej szkoły reprezentujący klub MKS Piotrówka, której trenerem jest pan dyrektor Robert Bartkiewicz niecały tydzień temu zakończyli zmagania w finałach Mistrzostw Polski w koszykówce w kategorii wiekowej do lat 13. Chłopcy osiągnęli historyczny sukces. Po niesamowicie pasjonującym turnieju finałowym wywalczyli 3 miejsce i zdobyli brązowe medale. Chłopcy na co dzień uczestniczą w programie szkoleniowym PZKosz – SMOK. …
Warsztaty Kulinarne
6 października 2022 roku wychowankowie oddziału przedszkolnego wzięli udział w warsztatach kulinarnych. Dzieci mogły przyjrzeć się pracy pizzermana oraz kelnera, z pomocą których mieli okazję stworzyć samodzielnie z wybranych przez siebie składników pizzę. Na zakończenie warsztatów organizatorzy przygotowali dla dzieci dyplomy, które po powrocie zostały wręczone przez wychowawcę.